Skip to main content

Avek Prata matrassenlijn

Avek Prata matrassen. Comfortabele ligging, goede ondersteuning.

Ben je op zoek naar een hoogwaardige en duurzame matras? Dan zijn de Prata matrassen voor jou zeker een goede keuze. Op een Prata matras lig je heerlijk ontspannen, en mede dankzij de royale pocketkern met 5 ergonomische comfortzones wordt je hele lichaam goed ondersteund. Kies uit de types Q4, Q5 of Q6. Elk met een iets andere afdeklaag, waarbij een hoger nummer net wat meer comfort biedt. De Avek dealer helpt je graag bij de juiste keuze. Prata matrassen zijn zo opgebouwd dat je ze niet hoeft te keren. Een Prata matras van Avek is jouw garantie voor een gezonde nachtrust.

De juiste ondersteuning.

De Avek Prata matras zorgt door zonering in vrijwel alle lagen voor ondersteuning op maat, precies daar waar je lichaam dat nodig heeft. De unieke en speciaal voor Avek ontwikkelde ACS pocketveringkern met 5 comfortzones werkt in 2 fasen, waarbij de eerste fase vooral bijdraagt aan comfort, en de tweede fase aan de ondersteuning. Daarbij biedt de ACS vering extra support in de lende. Het bandstaal rondom de kern maakt de Prata matras extra duurzaam en stabiel, ook aan de matrasranden.


Optimale ventilatie

Een goede ventilatie zorgt voor een prettig en gezond bedklimaat, zodat je ’s ochtends heerlijk fris en uitgerust ontwaakt. Bij de samenstelling van de Avek Prata matrassen hebben wij gekozen voor afdekmaterialen met een zeer open structuur, die bovendien voorzien zijn van ventilatiekanalen. De ACS pocketvering loopt tot aan de zijkant van de matras, wat zorgt voor een extra goede zijdelingse ventilatie. Net als de tijk overigens, die aan zowel zij- als onderkant bestaat uit ademend 3-D doek. Het bovenblad van de matrastijk, voorzien van Tencel, draagt bij aan een goede vochtafvoer.

Aangenaam ligcomfort

Het juiste ligcomfort laat je ontspannen en genieten van een heerlijke nachtrust. In de Prata matrassen passen wij duurzame en hoogwaardige afdekmaterialen toe, die de juiste balans creëren tussen ondersteuning én zachtheid. Onze matrassen zijn voorzien van duidelijk voelbare schouder- en heupzones. Deze comfortzones zitten niet alleen in de pocketvering, maar ook in vrijwel alle andere lagen van de Prata matrassen.

Prata Q4 matras

De Prata Q4 heeft een royale afdeklaag van 5 cm dik OptiFoam® koudschuim aan de bovenzijde. De ACS pocketkern van 13 cm dik vormt de basis van de matras, en zorgt voor goede ondersteuning. Het is een fijn matras voor als je van een wat stevigere ligging houdt.

Prata Q5 matras

De Prata Q5 heeft een dubbele afdeklaag, bestaande uit een toplaag van Avek HybridFoam en een extra supportlaag van eveneens gezoneerd HybridFoam. Deze ademende lagen, gecombineerd met de gezoneerde ACS pocketvering, zorgen voor een heerlijk comfortabele ligging.

Prata Q6 matras

De Prata Q6 heeft net als de Q5 een dubbele afdeklaag. De toplaag wordt hierbij gevormd door Innerzone latex, een heerlijk zachte en drukpunt verlagende comfortlaag. In combinatie met een laag OptiFoam® koudschuim, en natuurlijk de ACS pocketveringkern, ontstaat een optimale ondersteuning.

Technische specificaties

Omschrijving
Matrashoogte
Pocketvering, hoogte
Thermisch gehard
Bandstaal rondom kern
Aantal comfortzones pocketkern
Aantal lagen in de matras
Afdekking toplaag
Afdekking tussenlaag
Gridbase
Aantal hardheden matras
Afritsbare tijk
Handgrepen onderzijde matras
Anti-slip onderzijde
Niet-keerbare matras
Geschikt voor diverse bedbodems
Matras Prata Q4
ca 23 cm
Type ACS, 13 cm
ja
ja
5
5 lagen
Avek koudschuim
geen
ja
2: standaard, stevig
ja, met Tencel
ja, 4 stuks
ja
ja
ja
Matras Prata Q5
ca 23 cm
Type ACS, 13 cm
ja
ja
5
6 lagen
Hybrid foam
Hybrid foam
ja, bij heupzone
2: standaard, stevig
ja, met Tencel
ja, 4 stuks
ja
ja
ja
Matras Prata Q6
ca 23 cm
Type ACS, 13 cm
ja
ja
5
6 lagen
Innerzone latex
Talalay/koudschuim
ja, bij heupzone
2: standaard, stevig
ja, met Tencel
ja, 4 stuks
ja
ja
ja