Skip to main content

Keurmerken

Inmiddels weten we dat zorg voor milieu en mens bij het produceren van onze alledaagse producten van groot belang is. Een milieubewuster product draagt bij aan een wereldwijd gezondere leefomgeving voor mens en dier. Maar ook een eerlijk verdienmodel en redelijke werkomstandigheden voor de boeren die onze grondstoffen produceren horen daarbij. Verschillende organisaties leveren hun bijdrage aan het naleven van deze waarden. Veel van de merken die wij verkopen dragen één of meerdere van deze labels en daar zijn wij blij mee.

VEGAN

Het V-Label is een internationaal erkend, geregistreerd symbool voor de certificering van vegan en vegetarische producten en diensten. Voor consumenten is het internationale keurmerk een eenvoudige en betrouwbare hulp bij het winkelen. Met het V-Label bieden bedrijven transparantie en duidelijkheid. Gestandaardiseerde criteria garanderen dat het V-Label in heel Europa een uniek kwaltiteitsmerk is voor vegan en vegetarische producten.


GOTS

Global Organic Textile Standard (GOTS) is een internationale standaard voor biologische kleding en textiel. Net als het EKO-label gaat de GOTS uit van 100% biologische grondstof en kleding en textiel met dit keurmerk moeten voor minstens 70% uit biologische vezels bestaan. Het percentage staat vermeld in het etiket. 

Door de hele keten – van het oogsten van de grondstoffen, via de maatschappelijk verantwoorde productie tot de etikettering, verpakking en distributie – wordt voldaan aan de strenge standaard voor biologisch textiel.Deze wereldwijde standaard voorziet onder meer in gebruik van milieuvriendelijke chemicaliën en waterzuivering bij de fabrieken.

De GOTS certificering vereist daarnaast de naleving van sociale criteria bij de katoenteelt en de verwerking tot stof. Dat gaat om zaken als minimumloon, een verbod op kinderarbeid en een veilige en hygiënische werkomgeving.


BETTER COTTON

Het Better Cotton Initiative heeft als doelstelling de wereldwijde katoen productie van katoenboer tot eindproduct te verduurzamen en verbeteren. Het streeft naar gelijke rechten voor boeren en arbeiders, gaat kinderarbeid tegen en voorkomt uitputting van het milieu. Beddengoed met dit keurmerk betekent dat een merk investeert in Better Cotton en voldoet aan de 7 criteria van het BCI en BCI gecertificeerde boeren steunt.