Skip to main content

AVEK Stiel

Jouw bed, jouw Stiel

Stiel is het Friese woord voor staal, en betekent ook ambacht. Beide komen samen in onze beddenlijn Avek Stiel: duurzame bedden met een stalen frame, gemaakt met vakmanschap in onze eigen fabriek. Voor het ontwerp is samengewerkt met Studio Kommerkors. Het resultaat is een serie eigentijdse bedden met een rank uiterlijk en veel combinatiemogelijkheden. Met de Avek Stiel stel je je eigen bed helemaal naar wens samen. De bijpassende Stiel spiraalbodems en Stiel matrassen staan daarbij garant voor een heerlijke nachtrust.

Avek Stiel Basic

De Stiel Basic is de meest minimalistische uitvoering binnen het programma. Het bed bestaat uitsluitend uit de vrijstaande Stiel spiraalbodems (met bijbehorende poten) en gekoppelde matrassen. Zo heb je wél het Stiel comfort, maar geen extra poespas er omheen.


Avek Stiel Board

De Stiel Board heeft geen omranding, maar wél een hoofdbord. Deze zogenaamde ‘stand-alone’ opstelling kenmerkt zich door een strakke en moderne uitstraling. De achterwand zorgt voor geborgenheid. Door het ontbreken van de bedrand is jouw Stiel bed in zijn geheel wat compacter.


Avek Stiel Max

Voor wie het complete, meest aangeklede Stiel bed wil, is er de Max. De fraaie gestoffeerde bedrand in combinatie met de eveneens gestoffeerde achterwand zorgen voor een aantrekkelijk totaalbeeld. De Stiel Max is een echte blikvanger in jouw slaapkamer, en biedt – net als de andere Stiel bedden – een heerlijk comfortabele ligging.


Stiel bedbodems, ventilerend en sterk!

Een goed bed begint met een goede basis. Daarom heeft de Stiel een duurzame dwarsgespannen spiraalbodem. Het dubbelgeweven spiraalnetwerk is extra open, en biedt een ventilerend oppervlak van maar liefst 88% van het ligvlak. Door de goede ontluchting aan de onderzijde van het Stiel bed wordt transpiratievocht snel afgevoerd, en gaat het matras langer mee. Bovendien blijft je bed frisser en voelt het prettiger aan. Zo ontwaakt je fit en uitgerust, klaar voor een nieuwe dag.


Stiel matrassen, comfortabel en ondersteunend

Stiel matrassen hebben een sandwich opbouw met als onderlaag stevig Avek comfortschuim, vervolgens een comfortabele pocketvering mét 5 comfortzones, en aan de bovenzijde een luxe en soepele afdeklaag van Avek HybriFoam. Deze zorgvuldig op elkaar afgestemde lagen zorgen voor een goede ondersteuning van je lichaam en een heerlijk comfortabele ligging. Vanwege de unieke matrasopbouw is Stiel éénzijdig beslaapbaar, zodat je de matras niet hoeft te keren. Draaien kan wel, de praktische handgrepen aan de matras zijn daarbij behulpzaam.


Ook in verstelbare uitvoering

De Stiel spiraalbodem is leverbaar in een vaste of een elektrisch verstelbare uitvoering. De elektrisch verstelbare uitvoering heeft een fraaie RF afstandsbediening en kan traploos en zonder inspanning in iedere gewenste positie worden ingesteld. De solide en krachtige motoren zijn veilig en voorzien van een noodaccu. Een verstelbare bodem is wel zo prettig, bijvoorbeeld als je in bed TV wilt kijken, een boek gaat lezen of lekker wilt ontspannen. 

Verkrijgbaar in drie varianten


Stiel Max 300

Stiel Max 400

Stiel Max 500

Technische specificaties

Omschrijving

Beddenlijnen Stiel

Totale bedhoogte (incl. matras)

Bij standaard poot ca. 54 cm, bij hoge poot ca. 61 cm

Matrashoogte

ca. 21 cm

Matraskern

5 zone pocketvering

Matrastijk

Tencel, afritsbaar en chemisch reinigbaar

Aantal slags pocketvering

6 slagen

Thermisch geharde veren

Ja

Afdekking matras

Avek HybriFoam

Comfort matras

Standaard, stevig, extra stevig

Spiraalbodem

Dubbel geweven, dwarsgespannen spiraalnet

Spiraalbodem optioneel

Elektrisch verstelbaar hoofd- en voeteneind, met horizontaal

zitdeel en knieknik, en RF Afstandsbediening

Bedpoten

Standaard hoogte: 26 cm, optioneel extra hoog: 33 cm

Afmetingen

Breedtematen 80,90,160,180 cm

Lengtematen 200, 210, 220 cm

Achterwanden hoogte:

Bij standaard poot: ca. 95-98 cm

Bij extra hoge poot: ca. 102-105 cm

Accessoires

Nachtkastje whitewash, ca. 33x33x9 cm

LED leeslampjes voor montage op achterwand

Voetverwarming in de matras

Voetbeugels